PRISSTRUKTUR

Sådan finder du den rette prisstruktur

Tjen flere penge med en optimal prisstruktur

Noget af det vigtigste, når du skal drive en forretning, er at benytte den rette prisstruktur for din virksomheds ydelser eller produkter. Prisstruktur handler om at finde den prissætning og betalingsmodel, der passer bedst til din forretning.

Hvis du ikke har styr på din virksomheds prisstruktur, kan det blive en dyr affære i tabt profit. Du kan nemlig både risikere ikke at få det optimale ud af dine eksisterende kunder, og miste potentielle kunder.

Vi guider dig gennem de forskellige elementer af en prisstruktur, som du skal være opmærksom på, når du vælger en strategi for dine produkter og ydelser.

Sæt den rigtige pris

Indenfor prissætning skelner vi mellem omkostningsbaseret og værdibaseret prissætning.

Omkostningsbaseret prissætning handler om at sætte sin pris på baggrund af de omkostninger, der er forbundet med produktionen af ydelsen eller produktet, samt den ønskede profit.

Værdibaseret prissætning tager udgangspunkt i, hvad kunderne vil betale for dit produkt eller ydelse på baggrund af den værdi det har for dem. Prissætningen er vigtig for dine kunder og din indtjening; hvis din pris er for høj eller lav påvirker det kundernes opfattelse af din forretning, og vil føre til tab af profit.

Vælg en optimal betalingsmodel

Når du vælger en betalingsmodel, skal du tilpasse den efter dine produkter og ydelser, dine kunder, din virksomheds indtjening, og hvilket formål modellen skal tjene. Indenfor betalingsmodeller kan man skelne mellem faste priser, differentierede priser og dynamiske priser.

Som ordet antyder indebærer faste priser, at prisen er fastlagt. Prismodeller inden for faste priser dækker over:

  •     Listepriser (en fast prisliste over produkter og ydelser)
  •     Betal pr. gang (kunden betaler pr. gang de bruger en service)
  •     Abonnement (kunden betaler et fast beløb inden for en periode, for at modtage en service)

Modsat prismodeller med faste priser, er prismodeller med differentierede priser ikke fastlagt. Her varierer priserne f.eks. efter kundetype eller valg/tilvalg af produkter osv.

Prismodeller indenfor differentierede priser dækker over:

  •     Modulbaseret (kunden har mulighed for at tilvælge moduler og produkter som bestemmer den endelige pris)
  •     Kundeafhængig (bestemte typer kunder betaler en anden pris end andre, f.eks. ældre, studerende osv.)
  •     Mængdeafhængig (prisen afhænger af den mængde kunden køber)
  •     Værdibaseret (prisen afhænger af produktets værdi for kunden)

De dynamiske prismodeller varierer på samme måde som de differentierede priser. Her er priserne dog ikke defineret på forhånd, men varierer efter omgivelserne.

De dynamiske prismodeller dækker over:

  •     Dynamisk markedspris (prisen varierer efter produktets værdi på markedet)
  •     Kapacitetsafhængig (prisen afhænger af kapaciteten på et bestemt tidspunkt)
  •     Auktion (produkt sælges til højest bydende)

Har du brug for hjælp til at fastsætte din prisstruktur?

Hos Rosendal & Co A/S kan vi hjælpe dig med at optimere din virksomheds prisstruktur. På baggrund af en analyse af jeres prissætning og jeres betalingsmodel udarbejder vi en rapport til jer med optimeringsforslag.

Vi kan også anbefale at du læser mere om alle vores ydelser, hvis du ønsker hjælp til andre områder end bare prisstruktur. Hvis du er i tvivl om, hvilke ydelser der kunne være relevant for din virksomhed, kan du booke et opkald en hos af vores dygtige vækstkonsulenter og få den nødvendige rådgivning.